Nieuws

Home/Nieuws/

World Cup debuut Reina Anema en Jort en Sterre naar World cup junioren

Reina maakt volgende maand haar World Cup debuut in Salt Lake City, Jort en Sterre debuteren dit weekend bij de World Cup junioren in Inzell. Sterre werd tot haar eigen verrassing 1e op de 3000m. Ze verbeterde haar pr met maar liefst 9 seconden. Haar 4:07.69 was tevens een nieuw baanrecord junioren. Jort kwam uit op de 1000m., De 3000m. en de teamsprint. Op de 1000m. werd hij 29e de 3000m. ging een stuk beter en werd hij 14e met een verbetering van zijn pr met 4 seconden was zijn eindtijd 3:55.46. de Nederlandse heren eindigden op de teamsprint op de 4e plaats 1/100 achter het koreense team.

Thialf bokaal 2017 wordt NIET verreden

Tags: , |

De Thialf bokaal 2017 wordt dit jaar NIET verreden. Dit jaar is het echter niet mogelijk om de Thialf-Bokaal op zondag oudejaarsdag 31 dec. 2017 te organiseren. In de week voor oudejaarsdag is het Olympisch Kwalificatie Toernooi 5 dagen van dinsdag 26 t/m zaterdag 30 december waarbij jurygroep de hele week actief is. In overleg is gekeken naar een mogelijke alternatieve datum. We hebben helaas geen datum kunnen vinden waarbij de jury beschikbaar is, ijs beschikbaar is en er geen conflict met de wedstrijdkalender is. In overleg met Kon Thialf is besloten dit jaar de Thialf bokaal NIET te verrijden. Volgend jaar 31 dec 2018 gaat deze natuurlijk wel weer gewoon door.

Haarlemse combinatie c-jun 24-3-18

In haarlem wordt op 24 maart 2018 de Haarlemse combinatie gereden. Een unieke wedstrijd met shorttrack, langebaan en massastart ineen. Hch junioren C rijders kunnen hier aan meedoen. Ga nu trainen voor het shorttrack, de lange baan en het mass starten want in Haarlem komt het allemaal bij elkaar in deze unieke wedstrijd! De Haarlemse Combinatie – Een interdisciplinaire wedstrijd – 24 maart 2018 Graag willen wij weer jullie aandacht vragen voor de Haarlemse Combinatie. De Haarlemse Combinatie is een interdisciplinaire meerkamp voor junioren-C. De wedstrijd zal voor de vijfde keer georganiseerd worden en wordt verreden op de IJsbaan Haarlem op 24 maart 2018. De Haarlemse Combinatie bestaat uit een wedstrijd in drie disciplines: shorttrack, langebaan en mass start. ● Shorttrack – 500 meter | heats (met herkansing), halve finale, finale ● Langebaan – 1000 meter ● Mass Start –

Slijpcursus wo 22 nov

Tags: |

Op woensdag  22 november wordt er een slijpcursus gegeven. Cor Faber zal ons de fijne kneepjes leren van het slijpen van de schaatsen, maar ook het vervangen van een veer van de klapschaats komt aan de orde. Om iedereen de gelegenheid te geven om mee te kunnen doen, zijn er twee tijdstippen gepland: - van 19.00 tot 20.00 uur (na de pupillentraining) - van 20.15 tot ca 21.15 uur (na de juniorentraining) Deelname is gratis. Locatie: Thialf,  ruimte wordt nog bekend gemaakt en anders verzamelen in de hal. Graag eigen slijpmateriaal meenemen: slijptafel, slijpblokken, braamblokje en natuurlijk een paar schaatsen. Als je mee wilt doen dan graag aanmelden bij Fokje Leistra: m.leistra4@kpnplanet.nl. Ook even vermelden op welk tijdstip je komt.  

Goud voor HCH-ers Antoinette de Jong en Sven Kramer

Tags: |

Zowel Sven Kramer als Antoinette de Jong wonnen, respectievelijk op de 5 en de 3 kilometer op de World Cup in Thialf afgelopen weekend. Hch-er Antoinette de Jong won voor het eerst in haar carrière goud op een individuele afstand tijdens de wereldbekerwedstrijden. Zij reed een tijd van 4.03,53 op de 3000 meter en liet daarmee de Russing Natalie Voronina en Canades Ivanie Blondin achter zich. Voor Sven was de deelname aan de 5 kilometer was voor Kramer het eerste en enige optreden afgelopen weekend. Vooraf had hij afgezegd voor de 1500 meter en de ploegenachtervolging. De kopman van LottoNL-Jumbo reed een tijd van 6.12,88. Het zilver ging naar Ted-Jan Bloemen (Canada) en derde werd Sverre Lunde Pedersen (Noorwegen).