HCH Kampioen NKClubs!
Na een 2e plaats in 2018 en een 5e in 2019 werd het met een valpartij bij zowel de junioren als de senioren nog heel spannend tijdens deze 3e editie van het NKClubs!
Marika deed tijdens de eerste afstand, de 500m. voor junioren goede zaken met een 2e plek. Colin was helaas minder fortuinlijk, hij kwam ten val en kon door materiaalpech hierdoor zijn race niet afmaken. Voor Leia een nette 2e plaats op de 1000m., Robert-Jan eindigde op dezelfde afstand op de 4e plaats met een nieuw pr van 1:19.58.
Hierna waren Julie en Hidde een de beurt voor de 1500m., waarop ze respectievelijk op de 8e en de 2e plaats eindigden.
Nog geen top 4 klassering voor HCH toen het stokje in de middag werd overgegeven aan de senioren.
Esme begon goed door de 500m. bij de dames te winnen. Helaas geen goede kaarten op de 500m. voor de heren van HCH, want ook Merijn kwam, na een bliksemsnelle start, ten val. Hij kon zijn race gelukkig wel uitrijden. Antoinette was op de 1000m. ruimschoots de snelste dame, Jort werd 5e bij de heren op dezelfde afstand.
Pas na de 1500m. bij de senioren kwamen we bovenaan het klassement te staan, na een 2e plaats van Suzanne (zij verpulverde haar pr uit 2014 met ruim 7 seconden) en een 3e plaats van Sjoerd . Nadat Reina de afsluitende 3000m. won bij de dames moest Mads de zenuwen in bedwang zien te houden in de laatste rit. Kon hij de concurrentie voorblijven? Patrick Roest kwam op de 3000m. voor de Lekstreek aan de start. Kon hij nog 46 seconden goedmaken?
Mads hield het hoofd koel en met een tijd net boven zijn PR wist hij voldoende afstand op de concurrentie te houden en mag HCH Heerenveen zich de eerste officiële Nederlands Kampioen Clubs noemen!
Mooi artikel in de volkskrant: “van jonkie tot prof iedereen rijdt samen”.
https://www.volkskrant.nl/es-b1bc395c