De Baancommissie heeft in overleg met Thialf kunnen regelen dat er een aantal compensatietrainingen komen voor de trainingen die door de week uitvallen. Dat is goed nieuws! Het levert wel geregel en gepuzzel op maar dit is in ieder geval beter dan helemaal niet schaatsen. Deze compensatie is enkel voor het aanstaande weekend en het volgende weekend. Over de periode daarna hangt het er van af hoe de coronamaatregelen er dan weer uit zien.

Compensatieuren
Zoals jullie wellicht op de Sportity app hebben gezien is er in overleg voor as weekend en het weekend erop compensatie geregeld voor de trainingen die door de week uitvallen. Dit geldt voor de uitgevallen trainingen op de dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag. Voor het aanstaande weekend geldt het volgende (voor het volgende weekend volgt nog nader bericht op Sportity):

Zaterdag:
Voor de pupillen + junioren is er op zaterdag 11 dec een extra uur (zegel 7.5) van 12.30 – 13.25 (55 minuten dus). Dit is alleen voor de schaatsers die normaal op de woensdag trainen (zegels 4.1 en 4.2).

Van jullie coördinator volgt hierover ook nog een bericht.

Voor  de recreanten die normaal op de vrijdagavond trainen is er op zaterdag 11 dec een extra uur (zegel 7.8) van 16.00-16.55. Dit is alleen voor de schaatsers die normaal op zegel 6.2/6.3 trainen.

Voor de junioren A en ouder die normaal op de dinsdagavond trainen is er op zaterdag 11 december een compensatietraining van 14.50 – 15.45 uur (zegel 7.7).

Voor veel schaatsers betekent dit dus dat ze 2 keer kunnen trainen op 1 dag. Want de normale trainingsuren blijven gewoon staan.

Zondag:
Het trainingsuur op de zondagochtend voor junioren A en ouder wordt gesplitst in twee groepen (met in beide groepen een aantal schaatsverenigingen) zodat ook alle flex abonnementhouders daar terecht kunnen. Voor HCH geldt dat deze training a.s. zondag plaatsvindt van 07.30 – 08.30 uur. Dit uur is dus bedoeld voor de schaatsers met een vast zegel voor dit uur + alle flex-abonnementen.

Aanmelden:
Via Sportity MOETEN leden die willen schaatsen op een van deze uren zich aanmelden zodat je naar binnen kunt in Thialf. Trainers kunnen sowieso naar binnen tijdens deze extra uren. Wellicht is het handig dat als je gebruik wilt maken van deze compensatie je ook een mail/bericht stuurt naar je groepscoördinator of trainer zodat we een gevoel te krijgen over wie en hoeveel schaatsers komen. Het zal misschien even een puzzel worden maar dit is beter dan niets. Het kan zijn dat het een beetje behelpen is i.v.m. de groepssamenstelling of trainersbezetting maar we nemen aan dat daar begrip voor is.

Voor volgend weekend volgt nog nader bericht. In de bijlage kunnen jullie lezen welke compensatie-uren wanneer zijn. In de bijlage staat boven de zegels 1.1 en 1.2 ‘zaterdag‘ dit moet natuurlijk ‘zondag‘ zijn.

We verwachten niet dat de coronamaatregelen over 1,5 week worden versoepeld, ook hebben we nog geen idee of en hoe eventuele compensatietrainingen er nog kunnen volgen (zeker met het OKT in het vooruitzicht). Als je wilt schaatsen maak dan gebruik van deze compensatie.

Houd het nieuws op de Sportity-app in de gaten voor het laatste nieuws!

Conditietrainingen
Na overleg met de Gemeente Heerenveen kunnen we helaas geen (alternatieve) droog- conditietrainingen aanbieden na 17 uur. De Gemeente erkent dat dit een grijs gebied is in de nieuwste coronaregels maar vindt het niet passen in de ‘geest van de maatregelen’ om hier toestemming voor te geven. Dit betekent dat de conditietrainingen van junioren B en C op dinsdag en junioren A en senioren op woensdag in ieder geval de komende weken niet door gaan.