Hierbij informatie over het ITC programma van het Gewest Fryslan.

De informatie is bedoeld voor alle leden van 12 tot 15 jaar die sterk gemotiveerd zijn om zichzelf te ontwikkelen in de schaatssport.

Het is bedoeld voor junioren en pupillen tussen 12-15 jaar, die op het OSG Sevenwolden in Heerenveen zitten.(topsportschool) en extra trainingen willen volgen. Voor deze kinderen van de OSG sportklas is het ITC ingeroosterd. Maar als je op een andere school of locatie van OSG zit en je school wilt meewerken dan is het ook mogelijk om mee te doen. (bijv. Kei college). Het programma is ook in 11s hal, voor degenen, die op school in Leeuwarden zitten. Zie hieronder voor extra informatie.

Veel junioren, die het ITC hebben gedaan, zijn later doorgestroomd naar het Gewest Fryslan. Uit ervaring van mijn eigen dochters kan ik zeggen het geweldig is om aan het ITC programma mee te doen. ‘S ochtends train je op het Gewest uur en in de zomer heb je droogtraining, soms ook skeelertraining. Op dit moment begeleidt Piet Hylkema het ITC.
 
Mocht je vragen hebben dan kan je Annet (annet@gewestfryslan.nl) van het Gewest mailen of vraag aan de junioren van het ITC om ervaringen.