Het is alweer een tijdje geleden dat er een kleine HCH delegatie afreisde naar Berlijn. Hierbij toch nog even een verslagje en foto’s!

Zaterdag 16 en zondag 17 december 2017 heeft in Berlijn voor de 26e keer de Internationaler Junior Team-Sprint-Cup plaatsgevonden. Ieder jaar doet STC Rutten hier met een team aan mee. Deze wedstrijd wordt georganiseerd voor de leeftijdscategorieën Pupillen C t/m junioren B1. STC Rutten nodigt hiervoor de eerste rijder van de ranglijst van gewest Friesland uit, tenzij er een Ruttenlid bij de eerste 5 staat, dan wordt deze eerst gevraagd.

Van de HCH mochten Colin, Rinze Bart en Stefan (als trainer) mee naar deze wedstrijd.
Dat was voor hen natuurlijk een leuke verassing.

Op vrijdagochtend 15 december 2017 vertrok de bus al vroeg richting Berlijn, zodat er ’s avonds in Berlijn nog getraind kon worden. Zaterdag en zondag werden de wedstrijden verreden in de ochtend en begin van de middag. Hierdoor bleef er zaterdagmiddag nog tijd over om nog even Berlijn in te gaan. Er kon gekozen worden voor de kerstmarkt of een rondrit door Berlijn.
Rinze Bart en Stefan kozen met hun groepje voor de Kerstmarkt en vonden daar in de buurt ook een hele grote sportwinkel (Decathlon). Rinze Bart kon het niet laten om even een fiets op een tacx uit te proberen.

Aan het toernooi deden 11 teams mee. De teams kwamen uit Duitsland. Oostenrijk, Wit-Rusland (Belarus) en Nederland.
Zowel Colin als Rinze Bart vielen aardig in de prijzen.
Colin was bij de pupillen C 2e op de eerste 2 afstanden, 1e op de laatste afstand en 2e in het eindklassement (afstanden 100, 300 en 500m)
Rinze Bart was bij de junioren C1 op alle afstanden eerste en won daarmee ook het klassement (afstanden 300, 500 en1000m).
Als laatste werd er een estafette (1 team meisjes en 1 team jongen) verreden. De meisjes werden 3e. Met een bus vol metaal reden wij weer terug naar Heerenveen.
Het team van Berlijn won uiteindelijk het eindklassement.

Zondagavond laat waren we weer terug in Heerenveen en keken we terug op een geslaagd en leuk sportief weekend.