Contributie

Home/Contributie

Tarieven

Binnenkort starten de ijstrainingen in Thialf. Vanaf donderdag 21 september 2017 (week 38) t/m zondag 18 maart 2018 (week 11). Totaal gaat het om 22 trainingen per zegel. Thialf is voorzien van een nieuw toegang systeem. Iedere persoon moet eenmalig een pas aanschaffen. De kosten
hiervan is € 5,00 per pas. Codes voor de trainingsuren worden gekoppeld aan de pas van de betreffende persoon.
Hiervoor betaalt u € 3,00 aan de Baancommissie (BC).

Pas vergeten?

Indien een persoon zijn pas is vergeten, kan zij of hij zich melden bij de balie van Thialf. De aanwezige medewerk(st)er zal in het systeem controleren of de betrokken persoon op het aankomende trainingsuur mag trainen en zal indien dit correct is, hem of haar toegang verlenen. Wel zal de medewerk(st)er een aantekening maken voor de BCT en deze zal na een aantal malen, dat betrokken persoon haar of zijn pas niet heeft kunnen tonen, sancties kunnen treffen tegen deze persoon.

Verlies van abonnementspas?

Bij het kwijt raken van de pas en deze moet worden vervangen, dient dit gemeld te worden bij de vereniging en kan er via het geautomatiseerde systeem door de vereniging een duplicaat pas worden besteld. De kosten hiervan zijn € 10,–. Er kan nooit een duplicaat pas worden aangemaakt aan de balie van Thialf. Wel mogen betrokken personen de training bezoeken als er in het systeem bij Thialf is gecontroleerd of betrokken persoon op het trainingsuur normaal gesproken zou mogen trainen. Neem contact op met de ledenadministatie voor een nieuwe pas.

Begeleiderspas

Voor begeleiderskaarten van ouders en/of begeleiders dient per persoon die mee naar binnen wil een extra pas voor het bedrag van € 5,- te worden aangeschaft. Deze pas wordt geactiveerd met de uren waarop het lid zal worden begeleid naar de wedstrijdbaan, net als het geval is bij de abonnementsaanvragen per uur. De kosten voor toegang komen hier nog over heen en bedragen thans € 3,– per begeleiderspas voor het gehele schaatsseizoen. Indien de begeleider zelf een toegangspas bezit dan kan de begeleiderspas op deze kaart worden gezet.

Alle informatie met betrekking tot toegangspassen en Thialf kunt u hierin lezen. Procotol Toegangsregelement Baancommissie Thialf

Contributie HCH 2016-2017
Categorie Contributie Zegel* Adm.kstn KNSB Afdracht Gewest Beg.kaart Toegangs-pas (1 p.p.)
Jeugdschaatsen

(op middenterrein)

€ 10,00 € 140,00
Pupil (8-12 jaar) € 62,00 € 67,00 € 6,00 € 10,00 € 3,00 € 5,00
C-junior (13-14 jaar) € 69,00 € 82,00 € 6,00 € 10,00 € 3,00 € 5,00
B-junior (15-16 jaar) € 74,00 € 82,00 € 6,00 € 10,00 € 3,00 € 5,00
A-junior (17-18 jaar) € 76,00 € 91,50 € 6,00 € 10,00 € – € 5,00
Neo senioren (19-22 jaar) € 81,00 € 107,50 € 8,50 € 10,00 € – € 5,00
Senioren + trimmers (vanaf 23 jaar) € 83,50 € 107,50 € 8,50 € 10,00 € – € 5,00

Contributies worden berekend over een geheel seizoen. Het seizoen van Hch loopt van 1 april tot en met 31 maart van het daarop volgende jaar. Opzeggen moet voor 1 april. Bij tussentijdse opzegging van het lidmaatschap vindt er géén restitutie plaats.

Trainingszegels

Het beschikbaar stellen van trainingsuren aan de schaatsclubs wordt geregeld door de Baancommissie van het Gewest Friesland van de KNSB. De baancommissie heeft alle trainingsuren verdeeld in blokken: bijv. een trainingsuur voor Pupillen en bijv. een trainingsuur voor Trimmers.

Voor elk uur dat je traint moet je een trainingszegel kopen aan het begin van het winterseizoen. Train je twee keer dan moet je dus twee trainingszegels aanschaffen. Ruim voordat het winterseizoen begint krijg je bericht van de ledenadministratie hoeveel trainingszegels je wilt aanschaffen.

Daarnaast heeft de baancommissie alle op Thialf trainende clubs verdeeld over vier groepen. HCH zit in groep 3. Elke groep heeft andere trainingsmomenten. Welke trainingsmomenten dat zijn, wordt in het begin van elk seizoen bekend gemaakt.

Hieronder volgt wat nadere informatie i.v.m. de aanschaf van de trainingszegels.
  • Selectieleden moeten hun trainingszegels aanvragen via STF ( Stichting Topschaatsen Fryslân). Zij moeten ook rekening houden met een ander tarief dan het BCT tarief.
  • A-junioren en ouder trainen komende winter weer op de dinsdag i.p.v. de donderdagavond.
  • 6.1 zegel is in principe voor de trimmers bestemd (A-junioren en ouder, zonder wedstrijdlicentie).

KNSB licentie verlengen

Voor meer informatie over licenties

wedstrijdlicentie verlengen

www.knsb.nl

Wedstrijdlicentie

Met een KNSB-wedstrijdlicentie verkrijg je het recht om aan schaats- en skatewedstrijden deel te nemen.

Om te kunnen deelnemen aan schaats- of skatewedstrijden die onder regelgeving van de KNSB worden georganiseerd moet je in het bezit zijn van een KNSB-wedstrijdlicentie. De wedstrijdlicentie kun je zelf aanschaffen of verlengen als HCH lid bij de KNSB.

Je schaft de wedstrijdlicentie online aan in Mijn KNSB op elk gewenst moment. Nadat je een wedstrijdlicentie hebt aangeschaft kun je je inschrijven voor één of meer wedstrijden op inschrijven.schaatsen.nl.

De licenties zijn op grond van leeftijd als volgt ingedeeld (peildatum 1 juli):

Categorie  Leeftijd
Pupillen Jonger dan 13 jaar
Jongste pupillen E/D/C t/m 10 jaar
Oudste pupillen B/A  11/12 jaar
Junioren C 13/14 jaar
Junioren B 15/16 jaar
Junioren A 17/18 jaar
Neo senioren 19 t/m 22 jaar
Senioren 23 t/m 38 jaar
Masters 39 jaar en ouder

 

De licentiehouder behoort tot het Gewest waarin de vereniging waarvan hij/zij lid is, is gevestigd. Voor HCH, Gewest Friesland.

Voor trimmers van HCH bestaat de mogelijkheid om eenmalig een wedstrijdlicentie aan te schaffen. Alle informatie hierover staat op KNSB.